Ekobyn Nils Dacke AB

En stugby mitt i Småland med skog, skidåkning och fiske.

Ekobyn Nils Dacke AB på datorskärm
Datorskärm fot
Ekobyn Nils Dacke AB på mobiltelefon

Projektet Ekobyn startade redan innan 2009 och det är en grupp av tre stugor som hyrs ut under hela året. Det är närhet till naturen, bastun, Dackestupet, fisket och avkoppling.

Citat Utan Jens / Devonera hade vi aldrig nått alla presumtiva stug-gäster i Sverige och övriga Europa. Jens har varit väldigt lyhörd och i nära dialog med oss omsatt våra idéer till en proffsig och säljande hemsida.
Bengt Ericsson
Bengt Ericsson

2009 - 2014

Efter ett antal år med samma design, var det dags bygga om den. Nedan kommer ett antal områden som vi arbetat med att förbättra.

  • Träpanel som bakgrund - Då den gamla webbplatsen var omgiven av en mörkgrön bakgrund så kändes den ganska mörk. Detta är ändrat så bakgrunden nu består av ljus träpanel. Det är en liknande känsla i stugorna som är byggda i trä.
  • Fler bilder - Den nya webbplatsen gör det lättare att få in fler bilder på ett naturligt sätt. Med mer bilder är tanken att man läggare ska få en uppfattning om vart man kommer när man bokar en stuga.
  • Mobilanpassad - Då den gamla webbplatsen inte var mobilanpassad, men då allt mer trafik kommer från mobilen är det en viktig marknad. Den nya webbplatsen har mobilanpassats.

Före

Ekobyn Nils Dacke AB - Före
Visa hela bilden

Efter

Ekobyn Nils Dacke AB - Efter
Visa hela bilden

De som tillfrågats som har besökt webbplatsen efter förändringen tycker att den känns luftigare och trevligare. Den ökade mängden av bilder uppskattades också. För den här typen av webbplats kan bilderna vara avgörande för om en stuga blir bokad eller ej.

2014 - 2016

Det finns absolut positiva delar med 2014 års design. Ändå fanns det vissa brister som behövde åtgärdas. Här kommer en lista med några av de förändringar som gjorts.

  • Inramande vit ruta - På gamla webbplatsen från 2014 består av block där text och bild ligger brevid varandra. Många gånger blev de inte lika höga och det såg inte optimalt ut. Det har korrigerats genom att en vit bakgrundsplatta placerats under text och bilder. Nu går det skriva hur mycket text som helst utan att layouten blev lidande.
  • Större boka-knapp - Med en större och tydligare boka-knapp är tanken att det ska vara omöjligt att missa den.
  • Bild överst - För att få in en känsla, har en bild på en sjö lagts in överst på webbplatsen.
  • Instagram - Kunden hade en önskan att visa ett live-flöde av bilder från Instagram så det är också inlagt på den nya webbplatsen.

Före

Ekobyn Nils Dacke AB - Före
Visa hela bilden

Efter

Ekobyn Nils Dacke AB - Efter
Visa hela bilden

Sammanfattning

Ekobyn Nils Dacke AB har funnits länge. Det som är viktigt är att framhäva innehållet på bästa sätt, i det här fallet bilderna. En webbplats blir ju aldrig helt färdig och inte heller den här. Jag ser därför ett behov att att fräsha upp den snart igen.

Fler referenser