Nallepresent

Målet är att vara Sveriges största förmedlare av presentnallar.

Nallepresent på datorskärm
Datorskärm fot
Nallepresent på mobiltelefon

Likt en webbutik

Webbplatsen Nallepresent förmedlar presentnallar genom olika affiliate-nätverk. Med "förmedlar" menar vi att besökare till vår webbplats hittar en nalle som de blir intresserade av att köpa. När de sedan går vidare finns inte knappen "Lägg till i varukorgen". Istället står det "Köp i butik". Besökaren kommer då att hamna på den webbplatsen och den sidan som säljer nallen. Användaren gör istället där sitt köp.

Webbutiker presenterar oftast sina produkter som ett galleri då det ger en bra överblick över utbudet. På Nallepresent gör vi likadant. Vi ger känslan av en webbutik när vi presenterar produkterna.

Publiceringssystem

På den här webbplatsen används publiceringssystemet Kirby. Det är lätt att arbeta i och vi ansåg att vi behövde ett enkelt admin-gränssnitt vilket Kirby har. Det finns också stora möjligheter att styra över urls-strukturen (adresserna till sidorna).

Produkter från olika APIer

API står för Application Programming Interface och är i det här fallet en produktfil. Den laddas ner och produkterna från den läggs sedan över i en databas. Det kan låta enkelt, men det är en del arbete bakom för att få det att fungera väl. Vinningen är att produkterna genereras på webbplatsen helt automatiskt efter ett visst intervall.

Sökmotoroptimering

Produkterna hämtas alltså från olika affiliate-nätverk och skapas automatiskt. Det som däremot inte är automatiskt är kategorierna. Sökmotorerna vill ha unikt innehåll så det måste finnas unikt skrivet innehåll på webbplatsen, vilket i det här fallet är kategorierna. Det är kategorierna som är tänkt att ranka.

Fler referenser