Innehåll

Varje webbplats bör ha rikligt med text bilder och video för bästa användarupplevelsen.

Text

Textinnehåll är bland det viktigaste du har på din webbplats, både för användare och sökmotorer. Du berättar helt enkelt om vad sidan handlar om och skapar på så vis förtroende av besökaren.

Textinnehåll

Vi på Devonera skriver inte innehåll åt våra kunder. Detta eftersom vi inte kan just er branch och inte är specialiserade på skrivande av texter. Vi rekommenderar starkt att ni skriver era texter själva. Då blir det genuint och äkta.

Contentor

Om ni absolut inte vill eller har tid att skriva era egna texter så finns det hjälp att få. Ett sådant företa heter Contentor. Förutom att skriva texterna kan de även översätta dessa till olika språk. Kontakta dem om ni vill veta mer om dem och deras tjänster.

Vi har inget samarbete med Contentor men har köpt texter där med godkänt resultat.

Bilder

Det absolut bästa gällande bilder är om ni fotar dem själva. Det gör att ingen annan använder samma bild och samtidigt gör det att bilden på riktigt illustrerar er verksamhet.

Fotograf

Pixabay

Många gånger kan det vara så att man inte har bilder för allt. Då kan man använda bildbanker innehållandes stock-bilder. Den gissningsvis största med gratis bilder är Pixabay. Bilderna är verkligen gratis att använda. Du behöver inte länka till bildskaparen när du använder bilderna och du behöver inte ha ett konto på Pixabay.

Det finns bildbanker där bildern kostar pengar också, men det kan ganska snabbt bli ganska dyrt.

Ikoner

Förutom bilder kan man använda ikoner för att göra det mer visuellt tilltalande och samtidigt öka läsbarheten. Det går både att köpa ikon-paket eller använda de som inte kostar något. Jag har samlat ihop ett gäng på free-icon-packs. De är alla kostnadsfria.

Ikoner

Remixicons

Om vi bara ska rekommendera ett enda ikon-paket så vinner Remixicon. De har i skrivande stund nästan 2000 gratis ikoner som dessutom både är snygga och väl balanserade.

Video

Något som är mer och mer populärt är video på webbplatser. Det skapar förtroende och behåller besökaren längre på sidan. Jag rekommenderar att använda Youtube. Då kan du använda din video på webbplatsen, men samtidigt marknadsför du din video på Youtube.

Videoinspelning

Relaterat