Webbdesign

Vi skapar ett designförslag till dig baserat på er grafiska profil, era idéer eller våra förslag.

Grafisk profil

När man skapar designen till en ny webbplats bör man tänka på användarna i första hand. Det kan man göra på flera sätt. Ett sätt är att göra så att de känner igen sig direkt när de besöker webbplatsen.

Färgkarta

För att få användarna att koppla ihop designen med ert varumärke kan man exempelvis använda sig av sammma färger, former och typsnitt som finns i logotypen.

Era idéer

Designen är inte bara till för användarna. Det är också viktigt att ni blir nöjda med resultatet. För att uppnå det är era idéer viktiga. Ju tidigare i processen vi får era idéer, ju lättare går arbetet.

Glödlampa

Om ni har ett förslag som vi absolut inte tror är bra, kommer vi vara ärliga nog att berätta det. Då kan vi istället försöka hitta en bättre lösning som vi tror är bättre.

Våra förslag

Med över 10 års erfarnehet av webbdesign vet vi många gånger vad som fungerar och vad som inte fungerar. I våra designförslag väver vi in grafisk profil, era idéer men också våra egna idéer.

Trådmodell

Verktyg vi använder

Designförslag i Affinity Photo

Vi skapar våra designförslag i Affinity Photo. Programmet fungerar ungefär på samma sätt som Adobe Photoshop. Vi tycker det är bättre och det kostar bara en bråkdel i jämförelse med Photoshop.

Affinity Photo

Test av kontrast

För att bibehålla god läsbarhet är det viktigt att text-färg och bakgrunds-färg ligger långt ifrån varandra. Det kan man testa genom ett kontrast-verktyg. Det vi använder vid behov är Contrast Checker Online.

Matchande färger med Canva Color Wheel

I många fall kan man själv experimentera fram färger som kan användas vid framtagandet av grafisk profil eller webbplats. I andra fall kan det vara bra att få lite hjälp. Med Canva Color Wheel arbetar man med ett färg-hjul och beroende på valda inställningar kan man få fram en färgkombination som är korrekt både matematiskt och för ögat.

Priser och tid

Att uppskatta tid för ett designförslag är egentligen omöjligt om man inte vet vad man ska göra och vilka förutsättningar som finns. Ju mer information vi har från början, ju mer exakt kan vi uppskatta tiden det tar.

Klocka

Om man istället uppskattar en tid baserat på tidigare projekt, är vår slutsats att man kommer ganska långt på 2 timmar. Kanske har vi på den tiden fått fram ett designförslag på en startsida som vi är nöjda med.

Man behöver inte göra ett designförslag per sida, det räcker oftast med ett förslag per typ av sida.

Relaterade sidor